Egy nap, amikor minden a csoki körül forog – Stühmer kóstolói klub - FecskeFészek

Egy nap, amikor minden a csoki körül forog – Stühmer kóstolói klub

Nagyon örültem, mikor meghívást kaptam egy csokikóstolásra. Gondoltam elmegyek, 1-2 óra, megkóstolok néhány csokit, majd endorfinoktól duzzadva hazamegyek. Hát, mikor megkaptak a konkrét meghívót és a benne fogalt programtervet, rájöttem, hogy ez nem egy sima kis kóstolás lesz… J
a telephely/iroda/cukrászda/mintabolt/.... :)
Találkozhattunk azokkal, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a Stühmer csoki minél finomabb legyen. Lehetőségünk nyílt bepillantani a maklári üzem működésébe. Megismerkedhettünk egy csapat hozzánk hasonló emberrel, gasztrobolondokkal, csokiimádókkal, azokkal, akik szeretik enni a csokit és akár még írnak és beszélnek is róla.

ötletes figurás csokik
Finom kávéval vártak bennünket Makláron a cukrászda/mintaboltban. Az ügyvezető köszöntött minket, és mutatta be nekünk a legfőbb munkatársait. Így ismertük meg például Béla bácsit, aki már-már mondhatni jelenségnek számít a cukrász szakmában. Pillanatok alatt maga köré vonzotta az embereket, minden kérdésünkre válaszolt, mesélt és mesélt. De ezt igazán le sem lehet írni, Béla bácsit látni kell, beszélgetni kell vele! És persze mindenki más is szeretettel fogadott minket.
gyönyörű sütik
minden mi szem szájnak ingere


















Az üzemlátogatás is nagyszerű volt, főleg, hogy egyébként is imádom még a „hogyan készült?” műsorokat is. Érdekes volt végignézni, hogy hogyan megy végig a gyártósoron a klasszikus Melódia szelet és, hogy milyen gondossággal csomagolják kézzel a híres nevezetes Százszorszép dobozos bonbonokat. (további képek a Fecske facebookon!)

készül a Melódia
Százszorszép csomagolás


















Persze előbújt belőlem a közgazdász énem is kicsit. Kiderült, hogy egyre nagyobb szerepet tud játszani a Stühmer a csoki piacon. Ez már piackutatási adatokon is látszik. De ha megnézzük a Stühmer Kft. eredményeit, ha csak egy adatot emelek ki, 2010-hez képest 2013-ra több mint duplájára nőtt az árbevételük, és nyilván a profit is megtöbbszöröződött. De nyugi, nem fogok beszámoló elemzést készíteni (ide), ez azért mégiscsak egy gasztroblog J

Éééés a lényeg. Maga a CSOKI
fotó: Stühmer facebook oldala
10 azaz tíz tábla csokoládét kóstolhattunk meg, vadiúj ízeket. Maga a kóstolás egy teremben zajlott, ami várakozáson felüli volt. Gyönyörűen berendezett, exkluzív környezet. Kaptunk instrukciókat a kóstoláshoz, segítséget. Egy könnyen kitölthető értékelőlapon pontoztuk a termékek csomagolását, illatát, ízét. A fotót láthatjátok, hogy nekem milyen sorrend alakult ki íz tekintetében. Meg kell mondjam, egytől-egyig finomak voltak. Ezért nagyon örülök, hogy azt a 10 tábla csokit, amiből kóstoltunk, a maradékot haza is hozhattuk magunkkal egy szép dísztasakban, így az itthoniakat is el tudom velük kápráztatni.


Étcsokisok közül a bodzás, tejből a mogyorós ízlett legjobban.
És a fehér csoki se maradjon ki a sorból: MÁKOS ízesítésű és nagyon finom!
Száz szónak is egy a vége. A program remek volt, és még novella mennyiségűt tudnék róla írni, de talán ennyi is elég volt ahhoz, hogy kedvet kapjatok a kóstoláshoz Ti is. Remélem ezek után bátran jelentkeztek az országosan elérhető (!) egyedülálló Kóstolói Klubba és megírjátok majd nekem, hogy éreztétek magatokat a Stühmernél.


További érdekességek, fotók a Stühmer facebook oldalán. Kellemes nézelődést J

You Might Also Like

0 megjegyzés