Túróscsusza ropogós baconnel és karamellizált hagymával - FecskeFészek

Túróscsusza ropogós baconnel és karamellizált hagymával

Sokszor megkaptuk már pályafutásunk során, hogy egyszerű, de ötletes receptjeink miatt kedveltek minket. (A kedvelést ezúton is köszönjük.) Ezért ma egy igazi klasszikus ételt hoztam nektek, egy kis pikantériával megbolondítva.

Ez a blogposzt egyébként azt a célt is szolgálja, hogy egy szörnyű titkot valljak be nektek: gyerekkoromban nem voltam hajlandó megenni a túrós csuszát pörccel, szalonnával. Csak és kizárólag édesen, kristálycukorral. Mára már szerencsére nincs ezzel problémám, ezért is történhet meg, hogy egy végigdolgozott nap után még nyakamba vegyem a várost, és bevásároljak egy ilyen finomsághoz. Van egyébként olyan ismerősötök, aki inkább cukrosan ette/eszi a csuszát?

Na és akkor végül jöjjön egy kis reklám is. Hosszú tapasztalás eredménye, hogy a legjobban a Premium Bacon termékei válnak be hústermékek terén. Ár-érték arányban ez a legjobb.

A képeken variációk egy témára:






Recept: (3-4 főre)
  • 500 g csuszatészta
  • 500 g túró
  • 125 g darabolt szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 1 lilahagyma
  • bors
1, Sós vízben gyorsan kifőzzük a csusza tésztát. Nem kell túlzásba vinni, inkább 'al dente' legyen, mivel megy még a sütőbe is. Kevés vajjal kikenünk egy jénait, majd a tésztát a túróval elkeverve, megsózva egybekeverjük benne.

2, Eközben lassú tűzön kisütjük a szalonnakockákat. Azért nem érdemes nagy tűzön megsütni, mert minél több zsiradék sül ki belőle, annál jobban járunk.

3, Szedjük ki a megsült szalonnákat és a kisült zsírral locsoljuk meg a túrós tésztát. Fedetlenül tegyük a sütőbe, és közepes hőfokon süssük át nagyjából 15-20 percig.

4, Amíg a tészta sül, pont kisüthetjük a bacont és elkészíthetjük a lilahagymát. A bacont egyszerűen serpenyőben átsütjük magas lángon. A lilahagymát félkarikákra vágom. Félujjnyi olajat hevítek egy kisebb edényben, majd másfél evőkanálnyi mézet gyors mozdulatokkal elkeverek benne. Ha ismét felhevült folyamatos kevergetés mellett átsütöm benne a hagymákat. Ha kész, csöpögtessük le. 

5, Közben elkészült a tészta is. Vegyük ki a sütőből és bő tejföllel tálaljuk.




You Might Also Like

0 megjegyzés