Ismét egy finom tészta. Az elkészítése egyáltalán nem
mondható bonyolultnak. De azért nálunk kalandos volt a története. Kezdve onnan,
hogy gorgonzolás gnocchit akartam készíteni… gorgonzolát végül nem vettem, mert
túl drágának ítélte meg a lelkivilágom, a kicsivel olcsóbb kéksajtot
választottam. Miután kissé torokfájósan estem haza, így inkább nem vesződtem a
gnocchi készítéssel, maradtam a tésztánál. Tádáám, így született a kéksajtos
spagetti.
És még azt is elmesélem, hogy az áram is elment főzés közben.
Még jó, hogy gázos a tűzhelyem. Persze egy kis áramkimaradás nem akadályozhatja
meg, hogy elkészüljön az étel. Előkerültek hát a gyertyák, nagyon hangulatos
volt!
Hozzávalók 3 főre:
- 250-300 g spagetti tészta (só, olaj a kifőzéshez)
- 1 kis fej hagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 1 ek tejföl
- 3 ek a forrásban lévő tésztavízből
- kb 10-15 dkg kéksajt
- 2 csipet tárkony
- só, bors
- néhány szem koktélparadicsom
Elkészítés:
- A tésztát főzzük ki forró vízben, tegyünk a vízbe egy evőkanál sót és olivaolajat.
- A vöröshagymát kisebb kockákra aprítsuk, a fokhagymát is tisztítsuk meg. A sajtot morzsoljuk/szeleteljük kisebb darabokra.
- Egy lábasban a vöröshagymát dinszteljük meg olivaolajon, közben adjuk hozzá a fokhagymát is. Öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Apránként keverjük hozzá kézi habverővel a sajtot, jól vegyítsük el benne. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá a tészta vizéből egy keveset. Ízesítsük a szószt egy-két csipet tárkonnyal, sóval és borssal.
- Tálaláskor kanalazzuk a tésztára a szószt, tegyünk rá koktélparadicsom cikkeket és morzsolhatunk még rá egy kevés kéksajtot.
0 megjegyzés