Nagyon szeretem a menzakaját, de lássuk be nem sorolható a legegészségesebb ételek közé. Ha azonban ezen túllépünk, és nem törődünk az akadályokkal, kis agyalás után fantasztikus újragondolások születhetnek. Valami fantasztikus krumplihelyettesítő a karalábé. A jó fűszerezésnek köszönhetően, magam is alig tudom megmondani a különbséget.
Azt szeretem ebben az egész paleoban, hogy új szemléletmódot ad, és kényszerít arra, hogy kipróbáljak új dolgokat. Imádom. Najó, előfordulnak mélyrepülések is, amikor az ember hullafáradtan hazaesik a munkából, de ezeket nem feltétlenül írom le a blogba. :) A lényeg, hogy minél több ideje csinálja az ember, annál inkább érzi magát egészségesnek, és annál kevesebbszer kívánja meg a junkfoodot. Ha meg mégis lecsúszik - hát én annak vagyok a híve, hogy mindent lehet, csak mértékkel.
Recept: (2 főre)
·
2 kisebb karalábé
·
400 g sóskapüré, vagy 2 nagyobb marék sóskalevél
·
vaj, vagy kókuszzsír, vagy ghee
·
2 tojássárgája
·
5 dkg mandulaliszt (ez megmaradt az előző nap
készített mandulatejből)
·
fél dl mandulatej
·
curry alapú fűszer
·
só
·
bors
·
xilit ízlés szerint
1, A karalábékat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb kockákra. Bő
sós vízzel tegyük fel főni.
2, Ezalatt elkészítjük a sóskát. Kevés vajat olvasztunk,
erre rátesszük a megmosott sóskaleveleket, vagy a fagyasztott sóskapürét. Ha
összeesett/felolvadt, a tűzről levéve adjuk hozzá a külön kikevert
tojás-mandulaliszt-mandulatej keveréket, majd sózzuk borsozzuk (csak egy-egy
csipet elég). Tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a nyírfacukrot ízlés
szerint. Keverjük össze jó alaposan, és kész.
3, Ha megfőtt – villával tesztelem – a karalábéról öntsük le
a vizet és ízesítsük fűszersóval, curry-bors-piros paprika keverékével ízlés
szerint. Vigyázat, kevés elég belőle!
0 megjegyzés