A nagymamám meglátogatott a
hétvégén. Villantani akartam valami igazán finomat. Kedvenc
gasztro-magazinomból választottuk ezt a receptet.
Sikerült! Mami elismerően
„hümmögött”, ez az egyik legnagyobb dicséret. Az ízek kellemesen összeértek a
tepsiben, még most is összefut a nyál a számban, ahogy írok róla… még jó, hogy
maradt belőle másnapra is.
Még egy plusz kitűzött
feladatomat is teljesítettem, indulok a magazin által meghirdetett
ételfotó-pályázaton. Hátha gyarapodunk
néhány szépséges szakácskönyvvel.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 kg nagyobb szemekből álló burgonya
- kb. 100-150 g kolbász (én csípőset választottam)
- 2 nagyobb lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olivaolaj
- só, bors
- 2 szál friss rozmaring
Elkészítés:
- Az egész csirkecombokat tisztítsuk meg, a csontok találkozásánál válasszuk ketté őket. Fűszerezzük a húst sóval és borssal. A kolbászt karikázzuk fel.
- A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk gerezdekre. A lilahagymát cikkekre darabolva, a fokhagyma gerezdeket pedig egészben használjuk fel.
- A tepsi alját kenjük ki az olivaolajjal. Helyezzük bele a hagymákat, rá a burgonyát. Sóval hintsük meg. Fektessük rá a csirkecombokat bőrükkel felfelé. A rozmaring szálakról tépkedjünk le néhány levelet és szórjuk bele a tepsibe, majd a szálakat fektessük a húsok közé.
- 180 fokos, előmelegített sütőben alufólia alatt süssük kb. egy és negyed órát. Ez után vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra, ez kb. negyed órát vesz még igénybe.
- Tálaláskor figyeljünk, hogy minden összetevőből kerüljön a tányérunkra. Jó étvágyat!
0 megjegyzés