A Föld napja - FecskeFészek

A Föld napja

A Föld napja. Valamiért úgy érzem, hogy egyre inkább jelentőségteljessé válik ez a nap, egyre többen kapják fel a fejüket, egyre többeket foglalkoztat a téma, a környezetvédelem. És valamiért hiszek benne, hogy az emberiség, mi, tudunk alkalmazkodni és képesek vagyunk belátni, hogy magunktól kell megvédeni a Földet leginkább. Túl idealista lennék ebben a témában? Lehet. Szükség van rátok, rád, aki olvasod ezeket a sorokat, a családodra, a barátaidra, akiknek csak elmeséled, hogy mit jelent számodra tudatosnak, környezetbarátnak lenni. Legyek nyitott, keressek alternatív megoldásokat a megszokottak helyett, osszam meg, akivel csak lehet, s a szavakat váltsam cselekedetekké. Nekem ezt jelenti. 

Itthagyok négy Jane Goodall idézetet, csak úgy. Ez a nő csodálatra méltó. Természetvédelmi aktivista, etológus, antropológus. Ha érdekel ki volt ő, ajánlom a janegoodall.hu oldalt, illetve napi aktuális, hogy a National Geographic műsorán ma este 21 órakor láthatjátok vele A remény című műsort! 



Ha elkezdünk gondolkozni a napi döntéseink következményeiről, etikusabb döntéseket fogunk hozni. (...) Életünk minden napján hatással vagyunk, és a döntéseinken múlik, hogy milyennel.


Minden élelmiszervásárlás szavazás is egyben. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mi egyéni, kis cselekedeteink nem számítanak, hogy egyetlen étkezésen semmi sem múlik. Ám minden fogásnak, minden egyes falatnak saját előélete van, ahogyan termelték vagy nevelték, ahogy betakarították. A vásárlásaink, a szavazataink szabják meg az előttünk álló utat.


Az emberi faj elkülönült az állatoktól, önteltségében azonban uralni akarja a természetet. Szerencsére az édenkertet még nem pusztítottuk el teljesen.


Van reményem a jövőben: a fiatalok, akik megértik a problémákat, és van kellő erejük a világ megváltoztatásához.

You Might Also Like

0 megjegyzés