Spenótos fetás falatkák

Egyszerű, de nagyszerű falatkák vendégseregnek. Én most egy pizsipartira vittem :)  Mindenki hozott valami finomságot, úgyhogy összevissza ettünk mindenfélét. Nagy bűnözések voltak, kókusztekerccsel, mártogatós finomságokkal... a következőre valami diétásan készítek. Se. haha


Hozzávalók kb. 2 tepsinyi adaghoz:
  • 450 g liszt
  • 300 g vaj
  • 1 ek tejföl
  • 1 lapos ek só
  • 1 tojás
  • spenót - legjobb ha friss, én sajnos csak fagyasztottat kaptam (ezt olvasszuk fel mikróban)
  • egy "tégla" feta sajt
Elkészíthető boltban kapható előre kinyújtott tésztával is! - ez esetben a tészta összeállítási idejét megspórolhatjuk.
 
Elkészítés:
  1. A lisztet keverjük össze a sóval. Morzsoljuk el benne a 300 g hideg vajat. Adjunk hozzá kb. 1 ek tejfölt, vagy amennyit felvesz, hogy egységes nem ragacsos tésztát gyúrhassunk belőle. (ha túl ragacsos akkor adjunk hozzá még egy kanálnyi lisztet és gyúrjuk bele) Formáljuk kerekre és tegyük vissza egy negyed órára a hűtőbe. 
  2. Addig készítsük el a tölteléket. Nagyon egyszerű: a spenótot és a fetát keverjük össze. 
  3. A tésztát vágjuk ketté. Mindkét részt nyújtsuk kör alakúra. Vágjuk fel háromszögekre. A végén helyezzünk el egy adag tölteléket, majd tekerjük fel. Mehet a sütőpapírral kibélelt tepsire. A falatkák tetejét kenjük meg felvert tojással. 
  4. Süssük kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig, addig míg aranybarna lesz. 

You Might Also Like

0 megjegyzés