Legszívesebben egész nap reggeliznék...
Igazából az lett volna a tuti, ha ehhez a bejegyzéshez készítek egy videót... őszintén szólva sokkal jobb lenne ha látnátok, hogy hogyan is készül ez a buggyantott tojás. De ami késik, nem múlik... :)
Most a végeredményt láthatjátok képeket, és pár szóban le is írom, hogy hogyan készült. Nincs benne semmi komplikált dolog, csupán kicsit gyakorolni kell. Na jó, talán a kicsinél kicsit többet, hogy szuper legyen :)
Hozzávalók:
- tojás
- só
- lyukacsos szedőkanál :)
Hogyan buggyantsunk tojást?
- A tojásokat kivesszük a hűtőből.
- Egy kisebb lábosban vizet teszünk fel forrni.
- A vízbe mehet egy teáskanálnyi só.
- Egy tojást felütünk egy csészébe.
- Miután felforrt a víz, fogunk egy lyukacsos szedőkanalat és néhányszor megkeverjük a vizet, hogy egy kis örvénylés induljon el benne. Közben kisebb lángra kapcsolunk, hogy ne bugyogjon annyira a víz.
- Ez után gyorsan.. a víz felett 1-2 centivel a tojást beleöntjük a szedőkanálba a csészéből és beleengedjük a vízbe. Kihúzzuk alóla a szedőkanalat és azzal óvatosan mozgatjuk körbe-körbe a vizet, hogy a tojás forogjon középen.
- Mikor a fehérje már teljesen megszilárdult, készen is vagyunk, szedjük ki, hogy folyós maradjon a sárgája.
Ezerféle módon tálalhatjuk, mindenféle zöldséggel, pirítóssal...
Hajrá, lehet gyakorolni!
0 megjegyzés