A buggyantott tojás

Legszívesebben egész nap reggeliznék...

Igazából az lett volna a tuti, ha ehhez a bejegyzéshez készítek egy videót... őszintén szólva sokkal jobb lenne ha látnátok, hogy hogyan is készül ez a buggyantott tojás. De ami késik, nem múlik... :)

Most a végeredményt láthatjátok képeket, és pár szóban le is írom, hogy hogyan készült. Nincs benne semmi komplikált dolog, csupán kicsit gyakorolni kell. Na jó, talán a kicsinél kicsit többet, hogy szuper legyen :) 
Hozzávalók:
  • tojás
  • lyukacsos szedőkanál :)
Hogyan buggyantsunk tojást?

  1. A tojásokat kivesszük a hűtőből. 
  2. Egy kisebb lábosban vizet teszünk fel forrni.
  3. A vízbe mehet egy teáskanálnyi só.
  4. Egy tojást felütünk egy csészébe.
  5. Miután felforrt a víz, fogunk egy lyukacsos szedőkanalat és néhányszor megkeverjük a vizet, hogy egy kis örvénylés induljon el benne. Közben kisebb lángra kapcsolunk, hogy ne bugyogjon annyira a víz. 
  6. Ez után gyorsan.. a víz felett 1-2 centivel a tojást beleöntjük a szedőkanálba a csészéből és beleengedjük a vízbe. Kihúzzuk alóla a szedőkanalat és azzal óvatosan mozgatjuk körbe-körbe a vizet, hogy a tojás forogjon középen. 
  7. Mikor a fehérje már teljesen megszilárdult, készen is vagyunk, szedjük ki, hogy folyós maradjon a sárgája. 

Ezerféle módon tálalhatjuk, mindenféle zöldséggel, pirítóssal... 

Hajrá, lehet gyakorolni!

You Might Also Like

0 megjegyzés