Vasárnapi ebéd: Mandulás csirke

Már hetek óra hever a polcon egy zacskó mandula. Ideje volt felhasználni, hogy ne kerülgessem tovább. Elég kaotikus állapot uralkodik az új konyhámban (költözés-felújítás kombináció miatt). De nincs is jobb érzés, mint egy 5 m2-es konyhában főzőcskézni, ami egy palotának tűnik az előző folyosó-konyha után. Viszont ez most nem ide tartozik, majd később írok erről is. Amikor kész lesz a konyha J
Térjünk vissza a mandulára. Mint látjátok, csirkemell köntöseként végezte. Egy kis fűszeres tepsis burgonyával körítve.
Hozzávalók 2 főre:
  • 0,5 kg csirkemell
  • 10 dkg szeletelt mandula – egy csomag
  • oliva olaj
  • 2 tojás
  • kevés liszt a panírozáshoz
  • körethez krumpli

Elkészítés:
  1. Szeleteljük fel a csirkemellet és klopfoljuk ki vékonyra. Sózzuk meg mindkét oldalát.
  2. Külön-külön tányér/edénybe öntsük a panírozáshoz valókat: liszt, tojás felverve, szeletelt mandula. Ebben a sorrendben forgassuk meg a húsokat és fektessük kiolajozott tepsibe. A tetejét kenjük meg kevés olajjal és mehet a sütőbe.
  3. Addig süssük, míg elkezd barnulni a mandula és a csirkemell finom puha lesz, ez kb. fél órát vesz igénybe.
  4. Tálaljuk tepsiben sült fokhagymás-borsos burgonyával.



You Might Also Like

0 megjegyzés