Brassói aprópecsenye - vasárnapi ebéd

Egy nyugodt vasárnapon egy egész menüsort sikerült összeállítani. Ez sajnos nagyon ritka nálunk, általában valamelyik fogás elmarad. A lényeg, hogy most összejött. Degeszre is ettük magunkat. Főleg, hogy a fő attrakció az én kedvenc ételem volt: Brassói.

Legszívesebben azonnal nekiállnék újra elkészíteni, ahogy erre a fokhagymás, fűszeres finomságra gondolok.

A menüből 2 fogás már megtalálható a blogon: répakrémleves és piskótatekercs. Így ezekről csak képet mutatok. A Brassói receptemet pedig most megosztom Veletek.

Gyors zöldségpucolás, puhára főzzük a répát, ízesítjük, turmixolás és kész is.
Ízesítés: tejföl, csili, gyömbér, só, bors

Házi lekvárral isteni.

A Brassóinak rengetek elkészítési módjával találkoztam már.
Nekünk ez az igazi. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók 2 főre:
  • 30 dkg sertéscomb felkockázva
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • kevés olivaolaj
  • só, bors
  • mustár
  • 40 dkg megpucolt, kockára vágott burgonya
Elkészítés:
  1. A húst kevés olajon kezdjük el sütni serpenyőben. Mikor kifehéredett ízesítsük sóval, és borssal. Bőven bánjunk a fűszerekkel. Fedjük le. Mikor már majdnem puha a hús, nyomjuk hozzá a fokhagymát (innentől lesz igazán isteni illat a konyhában). Mikor úgy látjuk, hogy nincs nedvesség a hús alatt, akkor löttyintsünk alá egy korty vizet.
  2. Kb. 45-50 perc alatt omlósra sül a hús. Keverjünk hozzá annyi mustárt, amennyit gondolunk. Nem mindenki szereti ugyanolyan szaftosan. Én kb. 3-4 nagy evőkanálnyit használtam. Rotyogtassuk össze, már nem kell rá fedő.
  3. Míg sül a hús, a felkockázott krumplit tegyük bele egy tepsibe, 1-2 evőkanál olajat tegyünk rá, sózzuk, és jól keverjük össze. Kb. 180-200 fokon süssük meg a sütőben (készen van, mire a hús kisül).
  4. Mikor elkészült a burgonya, öntsük hozzá a szaftos húshoz és forgassuk össze.

Tégy az egészségedért: Bő olajban is ki lehet sütni a krumplit, de számos előnye van a sütőben sütésnek.
  • Nem viszel be a szervezetedbe annyi zsiradékot, így vigyázol a szívedre.
  • Nem kell annyi olajat felhasználni. 
  • Nem szívja meg magát a krumpli rengetek olajjal. 
  • Sokkal ízletesebb marad a burgonya. 
  • Nem lesz büdös olajszag a lakásban… és még sorolhatnánk.

You Might Also Like

0 megjegyzés