Limeos sajttorta - nem csak egereknek - FecskeFészek

Limeos sajttorta - nem csak egereknek

Tök jó kis képet találtam tegnap egy sajttortáról, marcipán borítással, kis egerekkel a tetején. Nem véletlenül leltem rá, ugyanis hagyományos New York Cheesecake-t szerettem volna készíteni. Ebből végül nem az lett, de ne aggódjatok, a lime-os hideg sajttorta felpimpelve olyan szuper lett, hogy jelenleg két kézzel kapaszkodom az íróasztalba, hogy ne faljam fel az egészet. Na de viccet félretéve, szülinapra, meg szimpla téli délutánokra is bedobható, ráadásul nincs vele sok munka. Az egy hátránya, hogy meg kell várni, amíg összeáll, azaz egy éjszakát pihentetni kell a hűtőben. De tudjátok, a türelem, meg a rózsa... :)
Egy szerény kóstolás után

Ha síelni nem is jutsz el, a hütte hangulata így is megidézhető


Az aljához:

·         300 g morzsára tört Győri édes keksz (én teljes kiőrlésűt használtam)
·         12 dkg olvasztott vaj
·         3 ek kristálycukor

A krémhez:

·         250 g mascarpone
·         125 g Philadelhia krémsajt
·         200 ml közepesen felvert habtejszín
·         5-6 dkg porcukor
·         1 kk vanília aroma
·         2 ek krémlikőr
·         1 lime kifacsart leve
·         fél citrom héja lereszelve

1, Először a süti alját készítjük el. A kekszet egy zacskóba tesszük, és letakarjuk egy konyharuhával. Vágódeszkán addig ütjük klopfolóval, amíg egészen finom morzsát nem kapunk. Remek alkalom ez a feszültség levezetésére. Ha ezzel megvagyunk, keverjük össze a kekszet, a vajat és a cukrot, amíg össze nem áll. Végül kapcsos tortaformába öntjük, elrendezgetjük, és egy pohár segítségével jó alaposan lenyomkodjuk. Rakjuk hűvös helyre.

2, A krémhez először verjük fel a tejszínhabot. Egy magasfalú edényben keverjük össze a két sajtkrémet, a porcukrot, a vanilia aromát, a krémlikőrt, a citrom héját és a lime levét. Végül adjuk hozzá a felvert habot és robotgéppel, vagy kézi habverővel jó alaposan keverjük egybe.

3. Öntsük a kekszes alapra, és egyengessük el a tetejét. A lime reszelt héjával díszíthetjük. Legalább 2-3 órára, de inkább egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

You Might Also Like

0 megjegyzés