Anna néhány napja elmúlt "18", és amúgy is mindjárt Halloween, így minden okunk megvolt egy szuper házibulira.
Készülés tekintetében idén nekem jobban ment a dolog, ha érdekel, hogy tavaly milyen nyomorultan vicces pinterest balesetem volt, akkor csak kattint ide nyugodtan...
Idénre sokat fejlődtem. :)
Kinéztem ezt a klassz póksütit, kerestem hozzá receptet, majd röpke két és fél óra alatt már készen is lettem vele.. De minden másodpercet megért, nagyon sokat nevettem késztés közben, és hatalmas sikere volt a vendégségben.
Minden kis pókocska igazi egyéniség, mondom ezt én, aki élő társaikból borzasztóan írtózom.
hát annyira viccesek :) |
Az alaprecept egy szuper oldalon találtam, kattints ide, ha megnéznéd (angolul van). Hogy a megfelelő állagot kapjam, kicsit varriáltam vele, de nem számottevőt.
Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
- 180 g mogyoró vaj
- 100 g puha vaj
- 100 g kristálycukor
- 60 g barna cukor
- 1 tk vaníla kivonat
- 1 db nagy tojás
- 200 g liszt
- 3/4 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1 lapos tk só
- 3-4 ek tej
- 12 Ferrero Rocher bonbon (16-os kiszerelést érdemes megvenni, mert tuti lesz rontott darab)
- 1 tábla étcsoki
- 48 cukorszem (pl. Ázsia Bt.-ben vagy egyéb kellékes boltban megvásárolható)
- A kekszhez elsőként keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só.
- Egy másik tálban robotgéppel keverjük össze a vajakat, mehetnek bele a cukrok, a vanília kivonat és a tojás is. Jól dolgozzuk össze.
- A nedves keverékehez folyamatosan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, közben adjuk hozzá némi tejet, ha nagyon nagyon száraz lenne a keverék. A lényeg, hogy végül olyan állagú tésztát kapjunk, hogy a kezünkkel gömböket tudjuk belelő formázni.
- Két lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a sütőt melegtsük elő kb. 170 fokra.
- Formázzuk legalább 24 gömböt a tésztából (kb. egy gömb 25 grammos legyen).
- 12-12 darabot tegyünk a tepsikre, a darabokat ne túl közel egymáshoz. Mehet a sütibe az első adag.
- 8-10 perc sütés után vegyük ki, és mindegyiknek a közepére nyomjunk egy kisebb "horpadást" (mondjuk egy mozsár törőjének végével), majd vissza a sütőbe míg aranybarna lesz.
- Melegtsük fel a csokit mikróban (vagy gőz felett), töltjük egy zacskóba, aminek az egyik sarkát egy nagyon picit kivágjuk. Húzzunk minden kekszre 8 lábat.
- A nagyon óvatosan ketté vágott bonbonokból minegyikre tegyünk egyet fejnek, és az olvasztott csokival ragasszuk fel a szemek. Majd legalább egy fél órára tegyük hűtőbe a kész pókokat, hogy jól megszilárduljon a csoki. :)
0 megjegyzés