English breakfast - hagyományos angol reggeli - FecskeFészek

English breakfast - hagyományos angol reggeli

Biztos Neked is megvan az az érzés, amikor nagyon vágysz valamire. Mondjuk egy utazásra. Ezer éve komplett terv van már a fejedben, arról hogyan is töltenétek el azt a bizonyos néhány napot. Google drive-ban gyűjtögetitek a szívszerelmeddel közösen a szállásokat, látnivalókat, és minden információt a várossal kapcsolatban, amit úúúgy meg szeretnél nézni. 

Aztán egy nap arra ébredsz, hogy esélyed van megvenni a repjegyeket... Sőt! Izgatottan számolgatsz és rájössz, hogy igen, eljött a pillanat, hogy az álom valóra válhat. 

Na, ha ezek a dolgok ismerősek, akkor máris tudod, mit érzek én most. :) 

Már csak 162-öt kell aludni :D és irány London!! 5 csodás napot fogunk ott eltölteni. 

Annyira izgatott vagyok, hogy persze főznöm kellett valamit, ami kapcsolódik utazásunk célpontjához. Egy csodás angol reggelit készítettem!

Hozzávalók 2 főre:
  • 4 szelet kenyér, pirítósnak
  • 2 db tojás
  • 4 db kolbász - bármilyen, amit jó sütni
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 4 db gomba
  • 4 szelet fekete erdő sonka
  • 1 konzerv fehér bab (a levét öntsük le)
  • A bab elkészítéséhez: fél fej vöröshagyma, egy kevés vaj, 3 tk paradicsomsűrítmény, só, bors, 1 tk barna cukor, 1 tk szárított petrezselyem, 0,5 tk kakukkfű, egy csipet szeletelt zsálya

Az angolok többnyire Heinz bab konzervet használnak, amit baked bean-ként emlegetnek. Ebben előre ízesítve van a bab, csak felmelegítik és tálalják. Fogalmam sincs milyen ízű lehet, majd Londonban megkóstolom!

Elkészítés:

  1. A bab: kb. két tk vajon kicsit pároljuk meg a hagymát, majd öntsük rá a babot. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Fűszerezzük. Ha puha a bab, kész. 
  2. A paradicsomot vágjuk félbe, a gombákat tisztítsuk meg. Egy serpenyőben pirítsuk meg a sonkát, vele együtt a kolbászokat. Mikor kész a sonka, a kolbász mellé tegyük be a paradicsomot és gombát. Sózzuk, borsozzuk kicsit. Szedjük ki, amikor kész, megsült, megpuhult minden. 
  3. Készítsünk tükörtojást az előbbi serpenyőben.
  4. Tálaljuk a képen látható módon :)




You Might Also Like

0 megjegyzés