2014. november: The hangover kitchen - étterem egy napra - FecskeFészek

2014. november: The hangover kitchen - étterem egy napra

A Restaurant Day eseményről már többször olvashattatok a blogon. Egy korábbi alkalommal is részt vettünk már ezen Judittal. 

Most novemberben pedig röpke egy héttel az alkalom előtt találtuk ki, hogy nyissuk meg a The hangover kitchen fantázianevű konyhánkat egy hosszú délutánra.

13 órától indult be az igazi nyüzsi, sorra érkeztek az éhesebbnél éhesebb vendégek. Szinte mindenki lelkiismeretesen végigette, vagy legalábbis megkóstolta a menü minden elemét:


  • Tejfölös raguleves
  • avokádó baconbe tekerve
  • tojáskrémes uborkafalat
  • csikemájas kovászos uborkával és tormával
  • pritaminpaprikában sült tojásos
  • almás és szilvás galette
  • brownie banán fagyival
  • inni: citromos víz, menza tea
Mivel a koncepció a másnaposság köré fonódott, így igyekeztünk úgy kiválasztani az ételeket, hogy az valamiképpen kapcsolódjon hozzá. Bár nagyon változó, hogy egy jól átmulatott éjszaka után mi esik jól az embernek, a leves telitalálat volt. 
És amit még jól megtanultunk a másnaposságról, hogy fontos a fehérje és a B vitamin utánpótlása. A hidratálásról meg ne is beszéljünk ;)

A rendezvényt néhány képben a facebookon nézhetitek meg. 

Juditnak néhány mondatban tökéletesen sikerült összefoglalnia, hogy milyen következtetésre jutottunk a nap végén hulla fáradtan a WoBu kanapéján:

"Szilágyi Judit írta: A restaurant dayben nem az az igazi vaszisztdasz, hogy főzöl finomakat és ettől királyul érzed magad. Sokkal felemelőbb látni ahogy ismeretlen emberek összeismerkednek a tányer felett. Az elismerő hümmögések. A nagy összenevetések. A jóllakottság elégedett érzete. Hogy záróra után is érkeznek meg a belvárosból csak a te konyhád miatt. Na ez az az élmény ami miatt nekem szerelem a főzes. Nagyok vagytok, koszi! — Judit Eiler társaságában"

Ehhez már nem is kell semmit hozzáfűznöm :)


Ultra jó hír! Itt is írtak rólunk:
Köszönjük szépen, ez már aztán tényleg boldogság a köbön :)

You Might Also Like

0 megjegyzés