Miért is fontos, hogy újévkor sült malacot együnk? A babona
szerint azért, mert a malac az orrával előtúrja a szerencsét. De még csak
véletlen se együnk szárnyast, mert az elkaparja, a hal elúszik vele, a vad
pedig elszalad. Remélem, a nálunk asztalra kerülő sertés kompromisszumos
megoldásnak számít J
!Boldog és Sikeres Új Évet kívánunk Nektek!
istenien omlós és fűszeres |
- 3 órányi idő
- 25 dkg sovány sertéscomb
- 20 dkg bőrős sertéslapocka
- só, bors, kevés olaj
- 1,5 dl sör
Mártáshoz:
- 3-4 ek ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 2 tk méz
- 1 dl sör
- A megtisztított sertéshúsokat forgassuk át egy kevés olajban, bőségesen sózzuk és borsozzuk.
- Egy magasabb falú kis tepsibe öntsünk kb. 1 dl sört és helyezzük bele a fűszerezett sertéshúsokat.
- Alacsony fokozaton (kb. 160 fokon) alufólia alatt süssük 2 órát át. Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy van-e még lé alatta. Ha nincs öntsünk hozzá még egy pici sört vagy vizet.
- 2 óra után, mikor már omlósra puhult, vegyük le az alufóliát, kenegessük meg egy kis sörrel, és dugjuk vissza a sütőbe, 180 fokra, még kb. 10-15 percre, hogy piruljon.
- Vegyük ki és várjuk meg míg kisség kihűl, szeleteljük fel kb. 2 cm-es kockákra, darabokra. És tegyük vissza a tepsibe.
- Készítsük el a mártást: egy tapadásmentes edényben nagy lángon forraljuk össze a ketchupot, mézet, szójaszószt és a sört. 3-4 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
- A mártást öntsük rá a húsra és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe.
- Forrón tálaljuk krumplipürével.
Omlós és ropogós :) |
A recepthez ihletet a GoodFood gasztromagazinból merítettem.
0 megjegyzés