Egyszerű nudli - FecskeFészek

Egyszerű nudli

Először készítettem nudlit. Nem nagyon tudtam az arányokat, miből mennyit tegyek bele. Minden recept mást írt, sőt még a felhasznált liszt fajtája is receptenként eltérő. Így gondoltam, próba szerencse, kutyulok egy tésztát, majd meglátjuk mi lesz belőle. Tehát mi kell a főzéshez? Egy csipet bátorság J


Hozzávalók 3-4 főre:
  • 50 dkg krumpli
  • 250 g finomliszt
  • 1 nagy tk só
  • 2 gerezd fokhagyma (ha édes feltétet szeretnénk rátenni, a fokhagymát hagyjuk ki)
  • 1 tojás
  • tejföllel és reszelt trappista sajttal ettük

Elkészítés:
  1. A krumplit tisztítsuk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára. Öntsük le róla vizet és krumplinyomóval préseljük össze a burgonyát.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zúzott fokhagymát, sót, tojást és az összenyomott krumplit.
  3. A tésztát kézzel gyúrjuk össze, formáljunk belőle egy henger alakot. Vágjunk le belőle egy darabot. Ezt tenyerünkkel görgessük, és sodorjunk belőle egy vékony csíkot. Ebből késsel 1 cm-es darabokra vágjuk fel. Egy nagy fazékban forraljunk vizet, tegyünk bele egy kevés olajat, hogy ne tapadjon össze a tészta, ami belekerül. Az 1 cm-es tészta darabokat egyesével két tenyerünk között görgessük meg néhányszor, hogy nudli formája legyen és dobjuk bele a forrásban lévő vízbe. Azokat a nudlikat, amik a víz tetejére feljönnek, kiszedhetjük, meg megfőttek.
  4. Melegen tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. (persze ezeken kívül még számtalan feltétet használhatunk)

You Might Also Like

2 megjegyzés