Tegnap kisebb kudarcot vallottam. Két különböző ételt is sütöttem, és bevallom, nem a süti miatt voltam izgatottabb. Az eredmény azonban nem olyan lett, amilyennek szerettem volna, ezért végül az ennek szánt poszt egyelőre elmarad. Ugyanakkor szerencsésnek mondhatom magam, mert eddig a legtöbb finomság úgy került az asztalra, ahogy azt elképzeltem, ezért nem is fogok panaszkodni, hanem addig sütöm a főfogásnak szánt húsgombócokat, amíg olyanok nem lesznek, hogy büszkén prezentálhatom nektek a receptet.
Addig is álljon itt egy pofonegyszerű, ámde finomságában annál lenyűgözőbb muffin. Külön megtisztelő, hogy a facebookon közzétett kép láttán kértétek a receptet!
Addig is álljon itt egy pofonegyszerű, ámde finomságában annál lenyűgözőbb muffin. Külön megtisztelő, hogy a facebookon közzétett kép láttán kértétek a receptet!
![]() |
Üdítően hat a menta ilyen melegben |
Recept: (12 darabhoz)
·
12 dkg liszt
·
8 dkg cukor
·
1 tojás
·
½ tk sütőpor
·
¼ tk
szódabikarbóna
·
1 csipet só
·
½-1 dl tej
·
2 ek görög
joghurt
·
5 dkg
olvasztott vaj
·
½ citromhéj
lereszelve
·
100 g
tejcsokoládé durva darabokra vágva
·
4-5 nagyobb
mentalevél
1, Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a
sót. Adjuk hozzá a tojást, és a mikróban vagy edényben megolvasztott vajat.
Ezután mehet mellé a görög joghurt és lassan adagolva a tej. Közepesen sűrű
állagú legyen a tészta.
2, A csokoládét egy nagy késsel hasítsuk durva darabokra és a háromnegyedét
szórjuk a tésztába. Reszeljük bele a citromhéjat. A mentaleveleket alaposan
mossuk meg, és vágjuk apró darabokra. Ez is mehet a tésztába.
3, A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és süssük 15-20 percig, amíg megbarnul
a muffin.
Tipp: bár a görög joghurt drágább, mint a hagyományos, érdemes vele
dolgozni, mert sokkal lágyabb, krémesebb tésztát kapunk. Kapható nagy poharas
kiszerelésben.
1 megjegyzés
A kérdésem csak annyi lenne, hogy minek 100 gr csoki ha csak a 3/4-et tesszük bele. Biztos elkerülte a figyelmemet, de hol a maradék 25 gr?
VálaszTörlés