Amúgy is már rég ki szerettem volna próbálni az új
minimuffin sütőmet, amit egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam… meg már
nagyon akartam valami „tököset” készíteni. Íme az eredmény:
Klassz laza a tésztája, könnyen leszedhető róla a papír is.
Az ízében annyira nem dominál a sütőtök, valószínűleg a csoki és a kakaó
igencsak elnyomja. De ahogy a kóstolók fogalmaztak: érződik benne a sütőtökös
turpisság J
Hozzávalók 24 db mini muffinhoz:
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csipet só
- 1 tk kakaópor
- 0,5 tk fahéj
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg vaj – nem hideg, szobahőmérsékletű, lágy
- 10 dkg milka tejcsoki
- kb. 1 kilós sütőtök fele megsütve
- Egy kanadai sütőtököt megfelezünk, tepsibe tesszük (legalábbis az egyik felét biztos) és kb. 180 fokon egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, szedjük le a héját és nyomkodjuk össze a tököt villával pürés állagura. (Ezt akár a muffin sütését megelőző napon is elvégezhetjük)
- A száraz hozzávalókat elkeverjük egy edényben, kivéve a cukrokat.
- A sima és a vaníliás cukron habverő segítségével összehabosítjuk a tojásokkal.
- A tejcsokit aprítsuk fel.
- A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojáshabot, majd a vajat is. Ehhez adagoljuk a sütőtököt és legutoljára a csokidarabokat is.
- Teás kanállal adagoljuk a tésztát a papírkapszlikba, amiket előtte már belehelyeztünk a formába.
- kb. 170 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor igazán jó, ha megszúrjuk egy fogpiszkálóval és már nem ragad rá a tészta.
Még jó, hogy 48 darab lesz belőle, mert egynél nem lehet
megállni. J
0 megjegyzés