Végre írok. :) Hihetetlen, hogy egy szabadnap milyen csodákra képes. Már hetek óta tulajdonképpen csak gépiesen főztem, kreativitás, kísérletezés nélkül. Vagy inkább nem is főztem. A mai napot itthon töltöm pihivel, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy készítek-e valami finomat!
Végülis egy "sima" rizses hús mellett döntöttem. Kicsit másként fűszerezve, mint ahogy eddig kóstoltam.
Hozzávalók 2-3 főre:
- 25 dkg pulyka felsőcomb filé - megtisztítva, kisebb darabokra vágva/felkockázva
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 tk só
- 0,5 tk pirospaprika
- egy csipet bors
- egy nagy csipet szárított petrezselyem
- 0,5 tk tandori fűszerkeverék
- 1 bögre rizs, a főzéséhez 0,5 tk só
- 1 maréknyi fagyasztott borsó
Elkészítés:
- A rizst főzzük meg a megszokott módon. (Mikor már majdnem teljesen puhára főtt a rizs, dobjuk hozzá a borsót, keverjük meg néhányszor és tegyünk fedőt az edényre, majd zárjuk el alatta a gázt)
- A hagymát fonnyasszuk meg egy kevés olajon. Dobjuk rá a pirospaprikát, keverjünk rajta egyet és mehet az edénybe a a hús. Ezt is keverjük meg néhányszor, majd öntsünk rá fél deci vizet.
- Fűszerezzük a pulykát: só, bors, petrezselyem, tandori fűszerkeverék.
- Fedő alatt, kis lángon, főzzük puhára a húst. Ez kb. 45 perc. Közben kóstoljuk meg néhányszor, hogy elég sós-e.
- Ha kész a hús, keverjük hozzá a rizst és kész is.
0 megjegyzés