Most Öcsémet leptem meg egy házi készítésű tortával. Valami egyszerű, de nagyszerűt képzeltem el. Ez a recept pont olyan lett.
A piskóta levegős, a krém könnyű és a banán szuperül kiegészíti mindezt.
Gyümölcstorta alap hozzávalók egy 24 cm-es szilikon formához:
- 4 tojás
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1,5 ek olaj
- A tojásokat válasszuk szét. Mérjük ki a többi hozzávalót is.
- Kezdjük el felverni robotgéppel a fehérjét, amikor már keményedik, adagoljuk hozzá a cukrot, és azzal is verjük még egy kicsit.
- Egyesével keverjük hozzá (fakanállal) a tojásokat, majd az olajat és a lisztet pedig kisebb adagonként. Óvatosan, de alaposan keverjük össze a hozzávalókat, vigyázva, hogy a hab ne essen szét.
- A szilikon formát jól vajazzuk ki.
- Kb. 180 fokon aranybarnára sütjük.
- 250 g mascarpone
- 1 dl habtejszín - hűtve
- 1,5 ek porcukkor
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
- Egy edényben melegítsünk kevés vizet, helyezzünk rá egy fém tálat, tördeljük bele a csokit, így olvasszuk meg.
- A mascarponet és a porcukrot öntsük egy tálba. Robotgéppel keverjük össze és közben csorgassuk hozzá a megolvasztott étcsokit is.
- Egy másik tálban verjük keményre a habtejszínt. Fakanállal vegyítsük el a mascarponés keverékben.
Összeállítás:
- Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni a piskótát. Majd oszlassuk el a tetején a krémet.
- A banánkarikákat (kb. 2 db banán) minél később tesszük rá annál jobb. Mivel hamar bebarnul, a következő trükköt alkalmazzuk: kevés citromlével kenegessük meg a felszínét, amikor már a tortán van.
0 megjegyzés