Egy ideje kacsintgatott rám a polcról a barackbefőtt. Kicsit
gondolkodtam rajta, hogyan is használhatnám fel egy főételhez. Egészben annyira
nem szeretem hússal, így kipróbáltam a barackmártást. Hm...
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg csirkemell kisebb szeletekre vágva
- egy ek vaj
- 1 tk só
- 0,5 tk egész szecsuáni bors
- 2 tk szárított rozmaring
- köretnek főtt rizs
mártáshoz:
- fél üveg barackbefőtt és kb. egy deci leve is (őszibarack)
- 1 csipet só
- 1 tk szójaszósz
Elkészítés:
- Főzzük meg a rizst.
- A befőttet vágjuk kisebb kockákra és a levével forraljuk kb. 2 percig. Ízesítsük a szójaszósszal és sóval. Turmixoljuk le. Annyi baracklevet adjunk még hozzá, amennyit szeretnénk, attól függően milyen állagot kedvelünk. Tegyük félre.
- Mozsárban őröljük össze a fűszereket: szecsuáni bors, rozmaring, só. A csirkemell szeleteket kissé hintsük meg sóval. Egy evőkanál vajat melegítsünk fel egy serpenyőben és fektessük bele a szeleteket. Mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg. Majd oldalanként szórjuk rá a mozsárból a fűszerkeveréket. Fedő alatt pároljuk, míg puha lesz, majd ismét pirítsunk kicsit mindkét oldalán.
- Tálaláskor kínáljunk mellé főtt rizst. Mi a szószt is melegen ettük hozzá. Nagyon finom az összhatás J
0 megjegyzés