Gyors és egyszerű levest akartam ma készíteni, semmi flikk-flakk.
De további fűszerezési lehetőségekért görgess a bejegyzés aljára ;)
De további fűszerezési lehetőségekért görgess a bejegyzés aljára ;)
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 fej hagyma
- 4-5 sárgarépa
- 1 tk só
- 1 csipet cukor
- 1 csipet bors
- 2 csipet gyömbér
- kevés sajt
- sós napraforgómag
Elkészítés:
- A hagymát és a répát tisztítsuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Kevés olajon pároljuk meg őket 4-5 perc alatt. Öntsük fel kb. 8 deci vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket. Mikor a répa megpuhult, turmixoljuk le.
- Tálaláskor adjunk hozzá sajtot és napraforgómagot.
További ízesítések:
Egy korábbi recept alapján (katt!) bővíthetjük még tejszínnel is, és játszhatunk a fűszerezéssel.
UPDATE: Szárított narancsvirággal bővült a fűszeres szekrényem, amiből egy teáskanálnyit nyomban beleszórtam a levesbe főzéskor.
Tehát a következő variáció ízesítésre:
só, bors, 2 csipet gyömbérpor, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, 1 tk szárított narancsvirág
+ 1 ek tejföl turmixoláskor
0 megjegyzés