Névnap alkalmából köszöntés volt ma a munkahelyemen. Az ünnepelt inkább sós rajongó, mint édes, így ehhez igazodva sós falatkákat készítettem, reggel, frissen.
Valami isteniek lettek ezek a kis kolbászos falatkák! Várakozáson felüli. Borzasztó egyszerű elkészíteni, úgyhogy talán ha hazamegyek sütök még egy adagot. ;)
több fotót nem is volt alkalmam készíteni róluk, de majd legközelebb :) |
- 6 púpos ek liszt
- 50 g kissé megolvasztott vaj (nemmargarin)
- 1 nagy ek 20%-os tejföl
- 0,5 tk só
- egy kisebb szál kolbász fele csíkokra vágva
- szárított rozmaring
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A tésztához való összetevőket keverjük össze (tehát mindent csak a kolbászt ne), gyúrjuk egybe és hagyjuk pihenni, míg a kolbászt felcsíkozzuk.
- Letépünk a tésztából kb. egy fél teáskanálnyi darabot és golyóvá formázzuk, majd csíkot sodrunk belőle. Ezt a tésztacsíkot feltekerjük a kolbászra. (Ha túl hosszú lenne a tésztacsík, akkor csak simán csippentsük le, amikor a kolbász végére értünk és tegyük vissza a maradék tésztát a többihez.)
- A kimaradt tésztához pedig keverjük egy kevés szárított rozmaringot, és ugyanúgy készítsünk tésztacsíkot, majd tekerjük fel picike csigaalakba.
- Helyezzük őket sütőpapírra, és felvert tojással kenegessük meg mindegyiknek a tetejét.
- 180 fokos előmelegített sütőben negyed óra alatt aranybarnára sütjük.
Vigyázat nagyon jó illata van sülés közben és rettentően finom lesz :)
0 megjegyzés