Három napot töltöttünk Szilvásváradon, ahol ugyan már voltam néhányszor, de valahogy most tetszett a legjobban. Talán azért, mert még gyönyörű havas tájat is volt szerencsénk csodálni, ami ugye idén elég ritka esemény. Főleg a hegyeken kívül.
Persze a pisztráng kihagyhatatlan volt, sültet is ettünk a Fenyő vendéglőben, ami fantasztikus volt. Az élménybeszámolót képek híján most elhalasztom, amint visszatérek olvasni fogtok róla!
Füstölt pisztrángot hoztunk haza. Zellerpürét készítettem hozzá, nagyon passzolt.
A füstölt pisztrángot egy picit vajon felmelegítettem, a zellerpüré pedig:
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 közepes zeller
- só, bors, petrezselyem
- 3 nagy ek tejföl (20%-os)
- lime/citrom leve ízlés szerint
Elkészítés:
A zellert tisztítsuk meg, vágjuk kockákra és lobogó vízben sóval főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, nyomkodjuk össze krumplinyomóval. Jól keverjük el a tejföllel és ízlésünk szerint fűszerezzük.
0 megjegyzés