Egy nap, amikor minden a csoki körül forog – Stühmer kóstolói klub
- 11:31
- By Judit
- 1 Comments
Nagyon örültem, mikor meghívást kaptam egy csokikóstolásra.
Gondoltam elmegyek, 1-2 óra, megkóstolok néhány csokit, majd endorfinoktól
duzzadva hazamegyek. Hát, mikor megkaptak a konkrét meghívót és a benne fogalt
programtervet, rájöttem, hogy ez nem egy sima kis kóstolás lesz… J
a telephely/iroda/cukrászda/mintabolt/.... :) |
Találkozhattunk azokkal, akik nap mint nap azért dolgoznak,
hogy a Stühmer csoki minél finomabb legyen. Lehetőségünk nyílt bepillantani a
maklári üzem működésébe. Megismerkedhettünk egy csapat hozzánk hasonló
emberrel, gasztrobolondokkal, csokiimádókkal, azokkal, akik szeretik enni a
csokit és akár még írnak és beszélnek is róla.
ötletes figurás csokik |
gyönyörű sütik |
minden mi szem szájnak ingere |
Az üzemlátogatás is nagyszerű volt, főleg, hogy egyébként is
imádom még a „hogyan készült?” műsorokat is. Érdekes volt végignézni, hogy
hogyan megy végig a gyártósoron a klasszikus Melódia szelet és, hogy milyen
gondossággal csomagolják kézzel a híres nevezetes Százszorszép dobozos
bonbonokat. (további képek a Fecske facebookon!)
készül a Melódia |
Százszorszép csomagolás |
Persze előbújt belőlem a közgazdász énem is kicsit.
Kiderült, hogy egyre nagyobb szerepet tud játszani a Stühmer a csoki piacon. Ez
már piackutatási adatokon is látszik. De ha megnézzük a Stühmer Kft.
eredményeit, ha csak egy adatot emelek ki, 2010-hez képest 2013-ra több mint
duplájára nőtt az árbevételük, és nyilván a profit is megtöbbszöröződött. De
nyugi, nem fogok beszámoló elemzést készíteni (ide), ez azért mégiscsak egy
gasztroblog J
Éééés a lényeg. Maga a CSOKI.
fotó: Stühmer facebook oldala |
10 azaz tíz tábla csokoládét
kóstolhattunk meg, vadiúj ízeket. Maga a kóstolás egy teremben zajlott, ami
várakozáson felüli volt. Gyönyörűen berendezett, exkluzív környezet. Kaptunk
instrukciókat a kóstoláshoz, segítséget. Egy könnyen kitölthető értékelőlapon
pontoztuk a termékek csomagolását, illatát, ízét. A fotót láthatjátok, hogy
nekem milyen sorrend alakult ki íz tekintetében. Meg kell mondjam, egytől-egyig
finomak voltak. Ezért nagyon örülök, hogy azt a 10 tábla csokit, amiből
kóstoltunk, a maradékot haza is hozhattuk magunkkal egy szép dísztasakban, így
az itthoniakat is el tudom velük kápráztatni.
Étcsokisok közül a bodzás, tejből a mogyorós ízlett legjobban. És a fehér csoki se maradjon ki a sorból: MÁKOS ízesítésű és nagyon finom! |
Szeptember 10-ig ide kattintva jelentkezhetsz a Kóstolói Klubba!
1 megjegyzés
Érdeklődni szeretnénk, hogy a maklári gyárban szerveznek csokoládé kostolással egybekötött gyárlátogatást?
VálaszTörlés