Nagymamámat vártuk vendégként ezzel a finomsággal. A szósz
hirtelen ötlet volt, teljesen spontán készült. Nagyon jól sikerült eltalálni a
fűszerezést, így passzoltak az ízek, a nagyi meg megnyalta mind a 10 ujját J
Hozzávalók 3-4 főre:- Fejenként legalább 2-3 csirkeszárny
- 2 tk méz
- 1-2 ek mustár
- só, bors
- 3 dl paradicsompüré
- 1 darabka vaj
- fél fej vöröshagyma
- 1 csipet só
- 1 tk xilit/cukor
- 1 tk méz
- 2-2 csipet oregánó, bazsalikom
- Néhány órával sütés előtt pácoljuk be a csirkeszárnyakat (persze előtte jól tisztítsuk meg őket). Egy tálban sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon egy kevés olajjal. Csorgassuk bele a mézet és a mustárt. Kezünkkel jól keverjük össze, és hagyjuk állni.
- Fólia alatt kb. 180 fokos sütőben 50 percig süssük a szárnyakat, hogy jól megpuhuljon. Majd vegyük le a fóliát és kb. 15 percre még tegyük vissza a sütőbe, hogy piros ropogósra süljenek.
- A szószhoz a vajon pirítsuk meg a hagymát és öntsük rá a paradicsomszósz, amit jól rotyogtassunk meg kb. 10 percig. Közben keverjük hozzá a fűszereket.
0 megjegyzés