Már-már hagyománnyá alakultak a hétfői angolóráink. És nem
csak a nyelvet gyakoroljuk, hanem a hasunkra is gondolunk. Kolléganőm bekevert
tésztával és az új gofri sütőjével érkezett az egyik óránkra. Közösen próbáltuk
ki a sütőt, ez egy Hauser márkájú csoda. Idő volt mire kitapasztaltuk, hogy
mennyi tésztát kell beletenni, de az „elrontott” darabok sem vesztek kárba,
annyira finom volt, hogy mindent elpusztítottunk.
A recept kisebb módosítással a nosalty.hu-ról származik.
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tej
- 1 tk vanília aroma
- 2 csapott tk sütőpor
- 1 ek citromlé
- 1-2 ek napraforgó olaj a sütéshez (nem biztos, hogy szükség van rá)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze robotgéppel. Egy nagyon kevés
olajjal kenjük ki a sütőt. Kapcsoljuk be. Mikor bemelegedett, körülbelül egy
fél kávéscsészényit öntsünk a forma közepére és csukjuk le a tetőt. A tészta
magától szétterül a formában. Mikor aranybarnára sült, akkor van kész.
Mi nagyon finom igazi házi áfonyalekvárral és cukrozott
fahéjas tejföllel ettük. Ötletek még feltétre: nutella, bármilyen lekvár,
kakaó, puding… ki mit szeret J
0 megjegyzés